Het slijpen van messen gebeurt nog volledig met de hand. Afhankelijk van de staalkwaliteit en de oorspronkelijk slijping wordt een mes in de juiste hoek geslepen. De messen worden nat geslepen onder de juiste hoek, afhankelijk van het soort mes. Zo moeten Japanse messen bijvoorbeeld onder een andere hoek worden geslepen dan messen ‘Europese stijl’. Na het slijpen worden de messen afgebraamd, afgewerkt op een lederen band en vervolgens wetsteen, met als resultaat messen die weer goed scherp zijn.

Hieronder volgt een lijst van de artikelen die wij kunnen slijpen en een prijslijst.

Prijslijst 2017
  inches cm    
       
Aanzetstalen opruwen     € 10,-
Beitels recht     € 5,50
Beitels, profiel en gutsen     € 7,50
Bijl, hout     € 10,-
Broodmessen, inzet nieuwe kartel   + € 4,-
Hakbijl, vlees     € 10,-
Heggenschaar     € 20,-
Kaasschaaf     € 6,00
Kappersschaar   v.a. € 22,-
Kartelscharen     € 13,-
Keramische messen t/m 4" 10  € 12,-
Keramische messen t/m 8" 20 € 16,-
Mes t/m 4" 10 € 6,-
Mes t/m 8" 20 € 8,-
Mes t/m 12" 30 € 10,-
Mes >   v.a. € 15,-
Mes cirkelmaaier     € 12,-
Mes huishoudelijke snijmachine     € 11,50
Nagel- vellentangen     € 15,-
Schaar t/m 4" 10 € 8,-
Schaar t/m 8" 20 € 10,-
Schaar t/m 12" 30 € 12,-
Schaar, eenzijdig microkartel   + € 4,-
Snoeischaar     € 13,-
Tafelmes     € 3,-
Wildscharen     € 13,-

Foto: Colette den Herder

 

 

De prijzen zijn indicaties en afhankelijk van de staat van de messen of scharen kan de prijs afwijken. Breng je het slijpwerk op een zaterdag voor 14.00 uur dan kun je deze de zaterdag daarop weer afhalen. Mocht je vragen hebben of speciale wensen, kun je natuurlijk altijd even contact opnemen.

Voor de openingstijden klik hier