Tijd voor verandering

Van Wellens Staalwaren naar Wellens Werkplaatssessies

Wie had 100 jaar geleden kunnen bedenken dat Wellens Staalwaren in 2020 nog zou bestaan. Mijn overgrootvader en opa denk ik niet. Mijn vader heeft eraan gedacht, maar geen verwachtingen gekoesterd en toen ik de zaak overnam heb ik nooit zover vooruit gedacht. Inmiddels hebben we een jubileumjaar maar voelt het toch niet zo feestelijk als ik had gehoopt. Wie had verwacht dat we maanden beperkt zouden worden in onze bewegingsvrijheid.

Op 1 september 2011 heb ik officieel de winkel overgenomen van mijn vader en we zijn dus nu bijna 9 jaar verder. In die 9 jaar heb ik met veel plezier de winkel gedaan en veel leuke mensen ontmoet. Overigens niet alleen in de winkel, maar ook online heb ik vaak heel leuk mail- of telefonisch contact gehad met mensen door het hele land en zelfs daarbuiten. Na verloop van jaren ging er echter iets kriebelen. Opgeleid als vormgever en docent beeldende vorming merkte ik dat ik mijn creativiteit toch onvoldoende kwijt kan in de winkel. Mensen die mij goed kennen weten dat bij mij na verloop van tijd de onrust de kop opsteekt en ik dan op zoek moet naar een nieuwe uitdaging. Die heb ik twee jaar geleden gevonden in de deeltijd Master Kunsteducatie. Op mijn vrije maandagen ben ik de afgelopen twee jaar naar Tilburg afgereisd en mij opnieuw ondergedompeld in de wereld van de kunsten en kunsteducatie. De opleiding heeft het vuurtje weer aangewakkerd en daarom heb ik besloten dat ik mij als zelfstandig kunsteducator verder ga ontwikkelen. Helaas kan ik die werkzaamheden niet combineren met de winkel. Dat betekent helaas dat Wellens Staalwaren per 1 oktober de winkel zal sluiten. De webwinkel zal nog iets langer doorlopen, maar in de winkel houdt het helaas op. Het kan zijn dat je t.z.t. Wellens nog gaat tegenkomen, maar dan als Wellens Werkplaatssessies. Onder die naam gaan we nog door met het ontwikkelen van producten, workshops en educatieve projecten. ben je nieuwsgierig naar wat ik uitgespookt heb in Tilburg, dan kun je hier het logboek bekijken dat ik heb bijgehouden voor mijn onderzoek voor de Master.

Slijpwerk
Wel zullen we nog altijd slijpwerk aannemen en laten slijpen door Ingmar. De grootste verandering is dat het slijpwerk dan afgegeven zal moeten worden op onze werkplaats, Tramkade 9 in ‘s-Hertogenbosch. Aflevermomenten zullen per 1 oktober dan ook veranderen. Daarover houden we jullie op de hoogte.
 

Uitverkoop
Dit betekent ook dat wij vanaf nu in de winkel beginnen met de uitverkoop. De uitverkoop zal voor het grootste deel in de fysieke winkel zijn, maar online zullen er zeker ook nog interessante aanbiedingen aangeboden gaan worden. In de winkel en online geldt op=op, dus heb je al een tijdje een mooi mes of iets anders op het oog? Kom op tijd, het zou jammer zijn als je mis grijpt!

COVID-19
Vanwege de nog altijd geldende maatregelen - 1,5 meter afstand houden - vragen wij wel jullie begrip. De winkel is maar klein en op dit moment kan ik vier mensen tegelijkertijd ontvangen. Door de week zal het goed te doen zijn, maar hou er op zaterdagen rekening mee dat je wat langer moet wachten. Met een beetje geluk wordt het een mooie zomer en kun je rustig in het zonnetje op je beurt wachten. Is het druk en ben je in gezelschap van anderen, kom dan om beurten de winkel in om iedereen de kans te geven de winkel te betreden.

We zien jullie graag voor een allerlaatste keer nog een keer verschijnen deze zomer. Rest mij alleen nog iedereen heel erg te bedanken voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben gehad de afgelopen jaren. Wij zullen jullie gaan missen!
 
Met tags Nieuws

Nieuwere berichten